Softwareteknologi DTU - Projekt nr. 0135:  Solar Decathlon Projekt: Udvikling af komfortprofiler til intelligente bygninger
Danmarks Tekniske Universitet DTU
Bachelorprojekt - Softwareteknologi
Projekt nr. 0135:  Solar Decathlon Projekt: Udvikling af komfortprofiler til intelligente bygninger
Aktuelle Tidligere  

Beskrivelse:

I forbindelse med DTUs deltagelse i Solar Decathlon Europe (verdensmesterskaberne i bygning af plusenergihuse), udbydes der en række projekter indenfor bygningsautomation og intelligente huse.

Solar Decathlon er et af flagskibprojekterne blandt DTUs "Blue Dot" projekter og Team DTU deltog i 2012 med huset FOLD i finalen i Solar Dectahlon Europe i Madrid. Et hold af studerende fra DTU Informatik står for udviklingen af styring og kontrol af FOLD husets forskellige systemer (el, varme, lys, ventilation og køling af husets solpaneler). Studerende som vælger dette bachelorprojekt bachelorprojekter forventes at indgå i dette hold og der vil være mulighed for yderligere specialkurser i bygningsautomation og intelligente huse indenfor rammerne af Solar Decathlon projektet på DTU.

Systemer til kontrol af intelligente bygninger tager ofte udgangspunkt i prædefinerede brugsscenarier, hvor en række kontrolfunktioner kobles sammen, f.eks. når husets hjemmebiograf starter dæmpes lyset i stuen og markiser/persienner køres ned når det er solskin. For at kunne understøtte sådanne scenarier, må det det være muligt at beskrive disse scenarier, dvs. hvilke kontrolfunktioner der skal udføres sammen, samt de forudsætninger der skal være opfyldt for at scenariet ínstantieres. Dette implementeres normalt med et politik-baseret system, hvor de simpleste politikker implementerer en hændelse-betingelse-handling ("event condition action") sekvens. En sådan profil beskriver således både forudsætningerne for at aktivere et scenarie, samt de handlinger der skal iværksættes som del af scenariet. Dette projekt går ud på at udvikle et generelt programmeringsframework for skabelsen af sådanne profiler i FOLD. Dette framework skal understøtte både programmering af mennesker (helst med en brugervenlighed der tillader husets egne beboere at programmere det) og automatiseret profilskabelse med kunstig intelligens.

Vejleder(e): Christian Damsgaard Jensen

Sidst opdateret: Dec 3, 2012 af Hans Henrik Løvengreen