Softwareteknologi DTU - Projekt nr. 0136:  Solar Decathlon Projekt: Lokaliseringstjenester til intelligente bygninger
Danmarks Tekniske Universitet DTU
Bachelorprojekt - Softwareteknologi
Projekt nr. 0136:  Solar Decathlon Projekt: Lokaliseringstjenester til intelligente bygninger
Aktuelle Tidligere  

Beskrivelse:

I forbindelse med DTUs deltagelse i Solar Decathlon Europe (verdensmesterskaberne i bygning af plusenergihuse), udbydes der en række projekter indenfor bygningsautomation og intelligente huse.

Solar Decathlon er et af flagskibprojekterne blandt DTUs "Blue Dot" projekter og Team DTU deltog i 2012 med huset FOLD i finalen i Solar Dectahlon Europe i Madrid. Et hold af studerende fra DTU Informatik står for udviklingen af styring og kontrol af FOLD husets forskellige systemer (el, varme, lys, ventilation og køling af husets solpaneler). Studerende som vælger dette bachelorprojekt bachelorprojekter forventes at indgå i dette hold og der vil være mulighed for yderligere specialkurser i bygningsautomation og intelligente huse indenfor rammerne af Solar Decathlon projektet på DTU.

Personaliserede tjenester i intelligente bygninger forudsætter viden om hvor beboerne opholder sig på et givet tidspunkt, samt eventuelt viden om beboernes adfærdsmønstre og bevægelseshistorik. Dette projekt går ud på at udvikle en lokaliserings tjeneste til FOLD, som kan følge mindst to beboere samtidigt. Lokaliseringstjenesten tænkes baseret på Microsofts Kinect. For at demonstrere prototypen, skal lokaliseringstjenesten integreres i FOLD og der skal udvikles mindst to forskellige services til intelligente bygninger der benytter lokaliseringstjenesten.

Vejleder(e): Christian Damsgaard Jensen

Sidst opdateret: Dec 3, 2012 af Hans Henrik Løvengreen