Softwareteknologi DTU - Projekt nr. 0133:  Solar Decathlon Projekt: Visualiering af forbrugsdata
Danmarks Tekniske Universitet DTU
Bachelorprojekt - Softwareteknologi
Projekt nr. 0133:  Solar Decathlon Projekt: Visualiering af forbrugsdata
Aktuelle Tidligere  

Beskrivelse:

I forbindelse med DTUs deltagelse i Solar Decathlon Europe (verdensmesterskaberne i bygning af plusenergihuse), udbydes der en række projekter indenfor bygningsautomation og intelligente huse.

Solar Decathlon er et af flagskibprojekterne blandt DTUs "Blue Dot" projekter og Team DTU deltog i 2012 med huset FOLD i finalen i Solar Dectahlon Europe i Madrid. Et hold af studerende fra DTU Informatik står for udviklingen af styring og kontrol af FOLD husets forskellige systemer (el, varme, lys, ventilation og køling af husets solpaneler). Studerende som vælger dette bachelorprojekt bachelorprojekter forventes at indgå i dette hold og der vil være mulighed for yderligere specialkurser i bygningsautomation og intelligente huse indenfor rammerne af Solar Decathlon projektet på DTU.

En overskuelig og indholdsrig præsentation af forbrugsdata vedrørende varme, el, ventilation osv. vil kunne motivere beboerne til at ændre adfærd, således at de sparer på energiforbruget. Under finalen i Solar Decathlon Europe 2012, blev der opsamlet data fra FOLDs forskellige delsystemer. Dette projekt går ud på at identificere relevante data i dette datasæt og visualisere dem på en overskuelig og informativ måde. Visualiseringen skal kunne vise beboerne en umiddelbar status samt udvikling indenfor kortere eller længere perioder (der er allerede udviklet en iPad App til visualisering af status, denne App kan evt. danne udgangspunkt for dette projekt). Visualiseringen må endvidere meget gerne indeholde elementer der kan virke ekstra motiverende for beboerne, såsom et spil hvor der scores point for energibesparelser, eller en sammenligning af forbruget i årets periode med lignende perioder i tidligere år (her kan evt. tages højde for meteorologiske forhold gennem inddragelse af data fra DMI). Ud over de eksisterende forbrugsdata, vil det formegentlig være muligt at lave ny eksperimenter i FOLD huset, som opstilles ved Grundfos i Bjerringbro.

Vejleder(e): Christian Damsgaard Jensen

Sidst opdateret: Dec 3, 2012 af Hans Henrik Løvengreen